Neem contact met ons op: 020-6631651

7 appartementen aan de Professor Tulpstraat 2-12 en Professor Tulpplein 4 te Amsterdam

Historie Professor Tulpstraat

De Prof. Tulpstraat e.o. maakt deel uit van het driehoekige gebied dat na de normalisatie van de Singelgracht op een van de voormalige bolwerken werd ontwikkeld. Het stedenbouwkundig monumentale accent in dit gebied wordt gevormd door het Amstel Hotel, ontworpen in 1866 door Cornelis Outshoorn in opdracht van Samuel Sarphati.
Afgezien van het brede gebouw met huisnummer 2, dat zijn bestaan begonnen is als paardenstal, met een belendend koetshuis op de hoek met het Prof. Tulpplein, heeft de bebouwing in de straat altijd een woonfunctie gehad en zoals zo vaak zijn een aantal woningen later ook in gebruik genomen als kantoorruimte. In verband met de aanwezigheid van het hotel heeft de internationale diamanthandel hierbij een belangrijke rol gespeeld. Met name het genoemde stalgebouw werd al voor 1890 verbouwd en opgehoogd met twee verdiepingen ten behoeve van diamantairskantoren. Het College van B&W besloot op 29 januari 2002 de panden aan de Prof. Tulpstraat 2, 4 ,6 en 8 te plaatsen op de Gemeentelijke Monumentenlijst.

Appartementen

De appartementen zijn schitterend gelegen in het centrum van Amsterdam tegenover het Amstelhotel, nabij de Amstel met Carré en de Stopera, op zeer korte afstand van uitvalswegen ( IJ-tunnel, A-10) en op loopafstand van openbaar vervoer (Weesperplein). De appartementen beschikken allen over 3 kamers (woonkamer, 2 slaapkamers), een berging in het souterrain en zijn stuk voor stuk met de meest hoogwaardige materialen afgewerkt waarbij oude stijlelementen bewaard zijn gebleven. Voorts zijn de appartementen voorzien van een luxe keuken met inbouwapparatuur, een badkamer voorzien van alle gemak en comfort op het hoogste niveau. Tevens is er een lift in het complex aanwezig.